Onderhoud Terracotta

Handgemaakt door ambachtslieden in Toscane

Uw terracotta pot van TERRA Outdoor Collection is op traditionele wijze met de hand gemaakt door ambachtslieden die werken met een door een familie gerunde oven die dateert uit de jaren 1600. Er is vaak maar één mal voor een bepaald ontwerp, daarom is de productie een langzaam proces en worden er maar een klein aantal potten op bestelling geproduceerd.

Deze prachtige en unieke handgemaakte potten zijn gemaakt om meer dan een leven lang mee te gaan. Na verloop van tijd krijgen de potten een prachtige natuurlijke patina.

De chemische samenstelling van de fijne Impruneta aarde die wordt gebruikt om terracottaklei van te maken en de temperatuur die wordt gebruikt bij het bakproces, betekent dat onze potten bestand zijn tegen strenge winters, mits enkele eenvoudige maatregelen genomen worden.

   'Voor de levensduur van de pot is een goede drainage zeer belangrijk' 

Wij raden u aan om uw pot op potvoetjes te plaatsen, u ziet ze onderaan de foto. Deze zorgen voor een goede afwatering en voor luchtcirculatie. Afvoer is erg belangrijk, omdat zo het overtollige water wegstroomt. Houd de afvoergaten dus altijd goed vrij.

Probeer bevroren potten niet te verplaatsen, omdat ze vast aan de grond kunnen blijven plakken. Laat ze steeds op natuurlijke wijze ontdooien, nooit met  gebruik van kokend water.